Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării
logo_ClubSportiv

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării este o organizație nonprofit, înființată în luna ianuarie 2013, în scopul integrării sociale a persoanelor cu dizabilități prin activități sportive. Având în vedere faptul că practicarea oricărui sport aduce beneficii fizice și psihologice, Asociația organizează și promovează diferite sporturi adaptate pentru mai multe tipuri de dizabilități locomotorii.

În luna noiembrie 2014, Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării a înființat o structură de economie socială ce furnizează servicii de:

-transport adaptat urban și interurban pentru persoane cu dizabilități

-service echipamente de mobilitate( scaune rulante) și instruire pentru folosirea acestora

-intermediere produse și servicii(persoanele cu dizabilități angajate în unitatea protejată Roțile Schimbării realizează realizează programe de sensibilizare în domeniul dizabilității și intermediere/vânzare produse și servicii).

Toate fondurile obținute în urma prestării celor trei servicii sunt utilizate pentru susținerea și promovarea activităților sportive din cadrul Clubului, obiectivul fiind reprezentarea județului Prahova la Olimpiada paralimpică.

Mai multe detalii puteți afla accesând http://www.sesprahova.ro/

Până să lucrez în cadrul Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării și să cunosc dificultățile cu care se confruntă o parte dintre colegii mei, utilizatori de scaun rulant, nu conștientizam cât de importantă este problema transportului adaptat. Un drum până la școală sau la medic este o provocare pentru o persoană care folosește un fotoliu rulant. Chiar dacă în Ploiești există câteva mijloace de transport în comun adaptate, acestea nu acoperă nevoile beneficiarilor, iar pentru transportul interurban al persoanelor cu dizabilități, sau a celor din mediul rural, nu există nicio posibilitate de transport. Cred că pentru a ne alinia la standarde europene, trebuie în primul rând să ne respectăm drepturile și mai cred că soluția propusă de structura de economie socială din cadrul asociației reprezintă un prim demers în acest sens.

Am înscris asociația la ,,8 ore peste program pentru o cauză nobilă” pentru că sper ca împreună sa găsim soluții pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problema transportului adaptat atât în rândul beneficiarilor, cât și în sfera autorităților publice.

Alexandra Olteanu
specialist comunicare

Asociatia pentru Educatie Non-Formală
logo_Edu

Asociatia pentru Educatie Non-Formală a aparut cand doua grupuri de voluntari au decis sa isi uneasca fortele pentru a raspandi educatia non-formala si placerea de a voluntaria: “Șoriceii de Bibliotecă” este grupul de voluntari care, cu multă energie și creativitate, au pus bazele unui proiect îndrăzneț: încurajarea lecturii și educației sub forma celor mai distractive activități si Learn2Include este un proiect de animatie socio-educativa ( jocuri cu obiective de invatare) realizat in Centrul “Raza de Soare” Baicoi si finantat prin programul Tineret in Actiune.

Mai multe detalii puteți afla accesând https://voluntariataen.wordpress.com/

Zambetul copiilor alaturi de care lucram, imbratisarea lor calduroasa care este imposibil de descris si bucuria de a sti ca lasi ceva in urma ta sunt cele trei mari surse de inspiratie. In aceeasi masura, aceste trei argumente m-au indemnat sa inscriu asociatia la acest maraton. Alaturi de colegii din echipa asociatiei, ne asteptam sa putem avea o experienta de pe urma careia sa intelegem cum se promoveaza eficient initiativa strangerii de fonduri (2%) si o perspective, o viziune din mediul business/profesionist in ceea ce priveste nevoile persoanelor carora organizatia noastra se adreseaza.

Cristina Andreea Mihalcea

AEGEE-Ploieşti
logo_AEGEE

AEGEE-Ploieşti este o organizație studențească europeană interdisciplinară, non-profit și non-guvernamentală, apolitică, înființată în Ploiești pe 27 octombrie 2010. Ne număram printre cele 250 de antene (filiale) din 40 de țări de pe tot cuprinsul Europei.

AEGEE-Ploieşti își asumă misiunea creării, întreținerii și promovării activităților de voluntariat, într-un cadru propice dezvoltării personale și profesionale, prin stimularea comunicării, difuzarea informației și încurajarea inițiativei în rândul tinerilor, într-un mediu multidisciplinar, cu impact atât la nivel local, cât și european. AEGEE-Ploiești promovează valori precum inovarea, entuziasmul, spiritul de echipă și performanța, propunându-și totodată sa contribuie la dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor studenti, intr-un cadru flexibil, bazat pe cooperare si respect reciproc. Mai multe detalii pe http://www.aegeeploiesti.ro/

In primul rand imi place sa lucrez cu oamenii, sa intalnesc caractere noi ale fiecaruia in parte. La noi se promoveaza spiritul de echipa ceea ce il consider un plus enorm in dezvoltarea mea atat personala cat si profesionala. Pur si simplu ador ceea ce fac aici si asta ma inspira cel mai tare.
Am inscris organizatia deoarece  avem nevoie de ghidare de catre oameni profesionisti. Si majoritatea la noi fiind tineri incercam sa invatam de la cei cu experienta, ‘sa furam meserie’. 8 ore peste program este o asemenea oportunitate si nu trebuie ratat.

  Catalin Avram

Asociatia Internationala Drepturile Omului
Justice

Asociatia Internationala Drepturile Omului are ca obiective sprijinirea tuturor oamenilor pe diverse probleme, in special cele legate de drepturile Omului, fiindca sunt foarte multi oamenii care nu-si cunosc drepturile sau daca le cunosc nu-i observa nimeni, deoarece sunt catalogati “amarati astia de ce sa-i ajutam” ei fac parte din categoria de excluziune sociala. Aceste dicriminari au avut loc si vor mai avea tot timpul pentru ca oamenii au uitat sa fie oamenii, iar noi incercam sa combatem aceasta prin modul meu de implicare in special, pentru a face pe ceilalti sa nu mai priveasca lucrurile in felul acesta. Spectrul nostru este mai larg conform statutului pe care il avem si incercam sa ajutam pe diverse probleme, pe care in special le are omul de rand si nu numai.

Pe scurt incercam sa sprijinim drepturile omului.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search