Pe 27 martie 2015, Fundația Comunitară Prahova și un grup de voluntari au organizat o seară de lucru după program pentru profesioniști în beneficiul organizațiilor non profit prahovene.
Iată lista celor cu care am stat 8 ore peste program în 27 martie 2015:

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea București și a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea Spiru Haret, București, Iulia-Mihaela Matreș și-a început cariera în domeniul comunicării în 1999, în cadrul agenției de relații publice Perfect Ltd. În 2011 a obținut CIPR Diploma (calificativul Distinction), iar din 2012 este membru și practician acreditat al The Chartered Institute of Public Relations (CIPR), Marea Britanie. În prezent, lucrează ca Specialist relații publice la SC Industrie Mică Prahova SA. De anul trecut este membru al ARRP. În ceea ce privește participarea la 8 hours overtime for a good cause – Ploiești, Iulia-Mihaela Matreș a declarat: „Este primul eveniment internațional de acest gen organizat în Ploiești care unește profesioniști din diverse domenii de activitate și ONG-uri cu scopul de a promova cauzele acestora. Putem dărui 8 ore dintr-o zi pentru o cauză bună, astfel încât să creștem România frumoasă.”
Iulia-Mihaela Matreș
Motivul pentru care vreau sa particip la acest eveniment este dorinta de a impartasi ONG-urilor din experienta si cunostintele mele, care se vor reflecta mai departe intr-un beneficiu adus oamenilor care necesita ajutorul acestor organizatii.
Sunt profesionist in domeniul productiei video, am realizat reclame, videoclipuri, filme documentare si de scurt metraj, atat pe plan national, cat si international si in prezent dezvolt proiecte de promovare prin strategie video.
Mihai Filoneanu


- Sef al OFICIULUI TERITORIAL PENTRU IMM-URI SI COOPERATIE PLOIESTI din martie 2014
- Ordonator de credite in cadrul Programelor guvernamentale de finantare nerambursabila: Tineri debutanti – SRL_D, START, COMERT, FEMEIA MANAGER, INCUBATOARE DE AFACERI, MESTESUGURI SI ARTIZANAT, EMPRETEC , MINIMIS – HG 274/2013
- Absolvent al Facultatii de Stiinte Economice- specializare Management din cadrul UPG Ploiesti – 2010
- Absolvent al Facultatii De Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA BUCURESTI – 2010
- Master in Comunicare Manageriala si Resurse Umane in cadrul SNSPA BUCURESTI – 2012
„ Timpul este cea mai importanta resursa de care dispunem toti, 8 ore pot insemna mult sau putin timp, in functie de situatia in care numeri orele. Ma bucur ca pot darui 8 ore din timpul meu unei cauze frumoase, 8 ore in care, la randul meu, invat sa fiu un om mai bun.”
Camelia Luciana Sandu
De profesie inginer la una din corporațiile prezente în oraș, Corneliu a pus baza în toamna anului 2010 a unei comunități de peste 10.000 de ploieșteni care declară că Iubesc Ploieștii. Dacă în 2013 a realizat primele suveniruri care promovează Ploieștiul, în 2014 a condus un grup de inițiativă care în numai patru luni a realizat prima hartă turistică bilingvă a orașului. Este pasionat de social media, comunicare și de tot ce are legătură cu Ploieștiul.
Corneliu Moraru


Zâmbesc şi comunic în mod eficient poveştile tinerilor ce vor să se facă auziţi. Mă bucur să fac parte din proiecte ce reuşesc să pună în mişcare comunitatea şi s-o aducă pe punctul de evoluţie. Am decis să fiu voluntar în cadrul acestui eveniment, pentru a dezvolta într-un mod inedit provocările ce aşteaptă la starul celor 8 ore peste program.
John Cristea
Am 47 de ani, o sotie si doi copii, un baiat de 16 ani la liceu si o fetita de 5 ani. Am schimbat serviciul/profesia, de 3 ori, am lucrat 8 ani ca electrician, dupa care mi-am deschis propria firma in domeniul foto(alti 8 ani) iar in paralel am inceput sa lucrez in vanzari pentru Kompass Romania unde activez si astazi. Am urmat cusurile de management prin Link Academy.
De-a lungul carierei am participat la foarte multe seminarii interne si internationale, am citit multe carti si ascultat cd-uri si casete in dezvoltare personala, comunicare si leaderchip. Am acumulat foarte multa informatie si experienta si am avut ocazia sa vorbesc in public pe aceste teme. Mi-ar place sa vorbesc in special tinerilor care sunt la inceput de cariera pe aceste teme.
Intotdeauna am fost un voluntar si m-am implicat in probleme sociale si administrative atat la serviciu cat si la administratia de bloc si la scolile copiilor. Imi place sa traiesc intr-o comunitate unde oamenii se respecta reciproc, intr-un mediu curat si vreau sa ma implic pentru a obtine acest mediu. Sunt constient ca nu poti sa le ai daca nu contribui si nu te implici.
Vreau sa fiu un bun model pentru copii mei si de ce nu si pentru altii. Imi doresc sa ajut familii cu copii bine educati care sunt defavorizati si nu au posibilitati materiale si de asemenea si pe batrani. Imi place sa ies in natura sa fac curat, sa plantez pomi pentru a avea un mediu curat si sanatos.
Vivi Sima


Doresc să fiu voluntar la “8 Hours overtime for a good cause” pentru că vreau să cunosc persoane de la care pot învăța lucruri noi și cu care pot împărtăși experiențe și redacta proiecte.
Dănuț Berechet
Particip la acest eveniment pentru a intra in conexiune directa cu oamenii care fac lucrurile sa se intample sau isi doresc acest lucru.
Sunt profesor de limba engleza. Ca urmare a continuarii studiilor in Finlanda, in toamna anului 2014 am infiintat Yuppy Koti Centre – Centrul educational de inspiratie finlandeza din Ploiesti. Marea mea pasiune este educatia, urmata de pictura si desen, muzica si design!
Alexandra Anton


“Niciodata nu ai a doua sansa sa faci prima impresie”, iar voi, prietenii mei, stiti cel mai bine acest lucru pentru ca impreuna vedem dincolo de aparente. Si reusim prin: munca, perseverenta, dar mai ales prin conexiuni solide, esentiale in secolul vitezei. Acum, cand totul se intampla la viteza maxima, doar antreprenorii care conteaza reusesc sa creeze si mai ales sa dezvolte un portofoliu stabil de clienti. Am constientizat,insa, ca de multe ori nu poți conta doar pe tine sau pe echipă. Mediul extern dicteaza si trebuie sa fii pregatit sa anticipezi miscarile de pe piata. Si cum sa faci cel mai bine acest lucru, daca nu pe baza unor Conexiuni solide.
Cristina Moraru
Sunt absolventa de Filologie si am o experienta de peste 6 ani in domeniul Resurselor Umane – Comunicare Interna si Dezvoltare Organizationala, in prezent activand ca Manager de Formare pentru Dalkia Termo Prahova.
Cele 8 ore pe care le punem in folosul ONG-urilor in cadrul acestui proiect international pot fi un bun inceput in dezvoltarea, pe plan local, a activitatilor de voluntariat. M-am inscris in acest proiect din dorinta de a-mi folosi cunostintele si abilitatile pentru proiectele sociale adresate, in special, copiilor defavoritati care nu au acces la educatie si traiesc in conditii inacceptabile. Ei vor forma societatea de maine si consider ca sta in responsabilitatea noastra, a tuturor, sa le cream un mediu optim de dezvoltare prin ruperea barierelor sociale care impiedica accesul la o dezvoltare armonioasa.
Elena Iancu


Sunt un om simplu, iubitor de frumos, îndrăgostit de semenii lui, care împarte zilnic câte-o vorbă bună însoțită de un zâmbet oricui are nevoie! Sunt un filolog pasionat de animale, prezent timp de șase ani de zile la cârma celei mai bune reviste de chinologie din România, regăsindu-mă în prezent în mijlocul elevilor de la Cercul de Creație Literară din cadrul Palatului Copiilor Ploiești. Nu știu ce surprize are viitorul pentru mine, dar am învățat că prezentul trebuie trăit, savurat și fructificat. În 2013 am descoperit bucuriile și satisfacțiile voluntariatului, mi s-a revelat o lume în care verbele ”a dărui” și ”a primi” sunt exprimate la maxima lor intensitate. Toate aceste lucruri frumoase se întâmplă cu un scop: acela de a învăța să ne respectăm, să zâmbim, să iubim, să comunicăm, să ajutăm, să ne cunoaștem pe noi și între noi, să primim informații și sentimente deosebite și, la rândul nostru, să le dăruim cu drag mai departe. Iar evenimentul 8 hours overtime for a good cause este ocazia potrivită de a readuce în prim plan pe scena vieții, zâmbetul, speranța și reușita!
Mihaela Istrate
“Daca faci ceva, fa-o cu suflet! “
Aceste cuvinte ma ghideaza pe mine, am absolvit facultatea de Economia
Turismului Intern si International si masterul in Administrarea Afacerilor in Turism.
Sunt angajat in cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman – Complex
Olimpic Sydney 2000 (Izvorani). Si fac voluntariat ca Manager programe sportive la Fundatia Mana de Lucru care isi doresc ca persoanele cu potential de excluziune sociala sa beneficieze de un cadru legislativ coerent, care sa incurajeze si sa sustina cu adevarat integrarea socio-profesionala a tuturor.
Mai multe despre mine veti afla vineri seara.
Astept cu nerabdare sa va cunosc si impreuna sa gasim si sa punem in
aplicare cele mai bune solutii.
Alexandru Moraru


Iulian Sîrbu este consilier în carieră, certificat GCDF, și trainer acreditat ANC (CNFPA). De peste 4 ani lucrează cu oameni care îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional, atât în cadrul şedinţelor de consiliere individuale, cât şi în workshop-urile pe care le susţine. Este pasionat de psihologie, educație, resurse umane și training și s-a dedicat sprijinirii oamenilor pentru a-și trăi viața cu sens. Iulian este Membru în Consiliul Director al Asociaţiei Consilierilor Români şi Membru Fondator și Vicepreședinte Resurse Umane al asociației Junior Chamber International Prahova.
“Fac voluntariat de aproximativ 7 ani și îmi propun să continui pentru tot restul vieții. Voluntariatul este o cale de a-ți transforma în realitate idei pe care altfel nu le-ai putea pune în practică, o cale de a cunoaște oameni și de a-ți face prieteni cu care împărtășești aceleași valori și o metodă excelentă de a te dezvolta, în mod autentic, pe plan personal și profesional. Am acceptat provocarea “8 ore peste program” pentru că îmi oferă șansa de a avea un impact semnificatv în comunitate, într-un timp foarte scurt, într-un cadru inedit și organizat.”
Iulian Sîrbu
Absolvent al Facultatii de Litere si Stiinte, Specializarea Matematica-Informatica, din cadrul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, ma ocup din 2002 si pana in prezent (12 ani) cu diverse activitati antreprenoriale in cadrul propriei companii. Am invatat multe pe tot parcursul acestui drum si stiu ca mai am inca foarte multe de invatat. Stiu, de asemenea, ca sustinerea comunitatii locale ajuta in mod indirect si propriul business. In cazul in care comunitatea din care fac parte o duce bine, cu siguranta si eu o voi duce bine si de aceea ma implic de cate ori pot in actiuni de voluntariat, legate de cauze sociale, din comunitatea locala.
Am ales sa ma inscriu in programul “8 ore de munca peste program pentru o cauza buna”, pentru ca abordarea este una foarte interesanta si mereu am considerat ca trebuie sa ne folosim in voluntariat abilitatile si cunostintele de care dispunem si nu sa facem voluntariat de dragul de a face asta.
Dragoș Schiopu
